Martigues

Home

 >

De omgeving

 >

Martigues


Op enkele kilometers afstand van de camping ligt Martigues. Een charmante stad gelegen aan de kust van de Middellandse Zee en dichtbij het meertje van ‘Berre’. Al sinds lange tijd wordt deze stad omarmt door schilders en andere kunstenaars maar geleidelijk aan ook door andere bezoekers. De stad biedt toeristen de mogelijkheid om talrijke culturele plekken met een rijke geschiedenis te bezoeken

Vakantie in Martigues, een magisch landschap

U zult worden betoverd door de bloemrijke plekken in Martigues. U kunt de verschillende Mediterrane bloemen in de hele stad terugvinden waaronder ook daar waar ze worden gekweekt, namelijk de gemeentelijke kassen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad in 1996 de grote Nationale prijs voor haar bloemtoepassing heeft ontvangen. Buiten de stad vindt u ook het meertje van ‘Berre’. Tijdens de zomer is het er zeer aangenaam om te wandelen langs het strand of gewoon om langs de rand van het water te zitten. In het geval van hittegolven kunt u hier ook zeer goed een verfrissende duik nemen. Indien u een wandeling in de stad wilt maken kunt u een bezoek brengen aan de drie wijken ‘Ferrieres’, ‘l’Ile’ en ‘Jonquieres’. Drie plekken waar men niet omheen kan.

Vakantie in Martigues, een stad met een rijke geschiedenis

Indien u uw vakantie in de nabijheid van Martigues viert dan ontkomt u er niet aan om de stad te bezoeken om zijn rijke geschiedenis. De vele vroeg architectonische Gallo Romaine gebouwen zijn alom aanwezig en rijmen prima met de modernere gebouwen. De monumenten en plekken die Martigues rijk is zijn geklasseerd en beschermd. Een bezoek aan één van de vestigingen kan gezien worden als een familie uitje of gewoon met vrienden. Kortom, zeer de moeite waard.

Vakantie in Martigues, talrijke activiteiten te ontplooien

Naast een stadsbezoek zijn er ook verschillende activiteiten te doen, zowel cultureel als iets met water. Wat te denken van het museum ‘Ziem’, dat het label ‘Musée de France’ heeft mogen ontvangen, de galerie van de geschiedenis van Martigues, de bioscoop ‘Prosper Gnidaz’, het theater van de ‘Salins-scene Nationale’ en meer fascinerende plekken. U kunt ook de hoger gelegen plekken van de stad bezoeken waaronder ‘Le Calen’. U vindt hier de laatste plek van ‘la Poutargue’ waar nog gevist wordt. U kunt hier een begeleide tour maken die u de stad laat zien, haar rijke historie, het verleden maar ook het heden, de verschillende stadia van de bouw van de stad, de bevolking van Martigues en meer… Er zijn ook avondwandelingen te maken in de wijken van ‘l’Ile’ en ‘Jonquieres’ met o.a. zijn avondmarkt.

Watersport

Indien u graag wandelingen maakt langs de kust dan kunt u ook de kant van de geschutpoorten bezoeken of één van de grachten van het ‘Provencaals Venetië’. Zijn kleine schuiten starten vanaf de haven van ‘Ferrieres’ of de kade ‘Paul Doumer’. In Martigues heeft u gemakkelijk toegang tot de zee. U heeft de mogelijkheid een boot, waterfietsen of surfplanken te huren. Martigues is dé plek als het gaat om verschillende watersporten en biedt u de mogelijkheden om hiervan te genieten. Al duikend, vliegend of op een surfplank, Martigues kan het bieden, voor jong en oud. Verschillende professionals staan klaar om u te begeleiden in deze wondere wereld.

Vakantie in Martigues, een gastronomisch succes

Een bezoek aan Martiques is pas compleet als u uit de verschillende keukens heeft gegeten. De stad biedt een keur aan restaurants met vele specialiteiten zoals ‘la brouillade d’œufs a la poutargue’ of ‘la bourride’, een gerecht dat bestaat uit vis (dorade, chalut en zeeduivel) en groente. U zult zien dat Martigues niet alleen aandacht besteed aan zijn historisch erfgoed maar ook aan zijn culinair erfgoed. Het zal u dan ook niet ontgaan dat de talrijke restaurants u menu’s aanbieden, samengesteld uit lokale specialiteiten.

Martigues is een hartelijke, warme en vriendelijke stad om in de wonen. Cultuur, historie, watersport en meer maken deze vierde stad van het departement ‘Bouches du Rhône’ bij uitstek geschikt voor een bezoek.

Over camping Pascalounet | Andere campings te ontdekken | Onze Partners | Site map