Wandeltochten

Home

 >

Activiteiten

 >

Wandeltochten

De wandelingen in de nabijheid van de camping


De ‘Côte Bleue’ staat bekend om haar verschillende wandeltochten langs de ‘calanques’ en de stranden.

De wandeling van ‘Figuerolles’ is een wandeling die u tijdens een middag kunt maken en die u op mooie uitzichten trakteert op o.a. de baai, een kiezelstrand en grotten. U volstaat met het volgen van een gemarkeerd pad (geel) dat start bij een kleine brug. U volgt dit tot u bij een kleine heuveltop aankomt en vervolgt uw weg naar beneden naar het kleine dal van ‘Coucourdier’. Vervolgens loopt u weer omhoog via dit kleine dal en keert terug naar het verharde pad. Ga verder in het kleine dal van ‘Fontetes’ en u gaat weer naar beneden in de richting van ‘la Vesse’. Het is mogelijk het pad te volgen tot aan ‘Vesse’ en ‘Niolon’ of een pad te nemen dat u terugbrengt naar de kleine baai van ‘Figuerolles’. Ter hoogte van ‘la Vesse’ en onder de laatste boog van de spoorbrug door neemt het pad u mee over de balkons van de kust.

Er bestaan kortere wandelingen waarbij u maximaal profiteert van de kust, zoals ‘le sentier littoral Carry’. De wandeling neemt u mee langs talrijke stranden en hun waadplaatsen. U dient het pad te volgen dat loopt tussen ‘Méjean’ en ‘Martiques’.

Daarnaast is er ook de wandeling ‘le sentier pédagogique du littoral de Martiques’ die u een verscheidenheid van stranden, havens en archeologische plekken laat ontdekken. In het verleden kwamen de mensen uit Marseille hier de stenen vandaan halen om gebouwen te maken op het vooruitstekende deel tussen de haven van ‘Carro’ en de kleine baai van de ‘Verdon’.

Er bestaat ook een wandeling van 12km die begint in ‘Sausset-les-Pins’, een klein dorpje dat is gelegen aan de ‘Côte Bleue’ en dat een badplaats is geworden. Deze wandeling vertrekt van de kust waar men het aangelegde pad neemt om op de stranden van ‘Ste Croix’ te komen.

Over het algemeen worden de bekende wandelpaden goed aangegeven. We nodigen u van harte uit om bij de receptie van de camping te vragen naar de mogelijkheden.

Over camping Pascalounet | Andere campings te ontdekken | Onze Partners | Site map